Friday, April 21, 2006

Αυτος ο χωρος δημιουργηθηκε για να προβληθουν οι θεσεις τις αθειστικης πλευρας,μια και τον τελευταιο καιρο ιδιαιτερα ο κοσμος βομβαρδιζεται κυριολεκτικα απο ιστοριες οι οποιες τον σπρωχνουν στην αγνοια,την πνευματικη θολουρα και στην πεποιθηση οτι υπαρχει θεος.
Οχι οτι επαψε ποτε η αντιπαραθεση αυτη,ομως σημερα με την τεχνολογια εχει παρει αλλες διαστασεις.
Η τηλεοραση δινει την δυνατοτητα να μπαινει κανεις ακομα και στην κρεβατοκαμαρα των ανθρωπων, ενα χωρο απολυτα προσωπικο.Ετσι λοιπον εκτος απο τις δεκαδες δορυφορικα καναλια που εκπεμπουν μονο θρησκευτικες εκπομπες και που ουσιαστικα κανουν πλυση εγκεφαλου,υπαρχουν και τα επιγεια τα οποια κανουν σοβαροφανεις εκπομπες, του τυπου στους δεκα καλεσμενους οι 8 ειναι υπερ της υπαρξης θεου και οι δυο εναντιον. Εκτος βεβαια απο αυτο, οι δυο δεν εχουν το χρονο καν να αναπτυξουν την αποψη τους μια και με εξυπνο τροπο οι συντονιστες των συζητησεων τους διακοπτουν συνεχεια ετσι ωστε ο θεατης να μην μπορει να διαμορφωσει σωστη αντιληψη της αποψης.
Αθεος ειναι μια λεξη καθαρα ελληνικη και προερχεται απο το στερητικο α και την λεξη θεος.
Υπαρχει ο απολυτος αθεισμος , η φιλοσοφικη αποψη που παντα αρνιοταν την υπαρξη οποιασδηποτε ανωτερης δυναμης , η οποια σκεφτεται,ρυθμιζει,τιμωρει,αποφασιζει πριν απο εμας για εμας.
Υπαρχει και ο σχετικος αθεισμος οπως π.χ. οι αρχαιοι ελληνες που πιστευαν στο δωδεκαθεο και θεωρουσαν τους πρωτους χριστιανους αθεους( νεα εγκυκλοπαιδεια ΜΑΛΛΙΑΡΗ τομος 1 σελ.376)
Επισης αθεοι εχουν κατηγορηθει και οι Αριστοτελης, Σωκρατης επειδη ειχαν αντιθετες αποψεις απο αυτες της πολης για το θεμα των θεων (ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ τομος 1 σελ. 376).

Εδω θα μπορει κανεις να διαβασει οτι δεν μπορει να διαβασει στο συνολο του τυπου και να ακουσει η να δει στα τηλεοπτικα καναλια επιγεια και δορυφορικα.

Εδω δεν υπαρχει απολυτη αληθεια ,δεν υπαρχει δογμα πανω στο οποιο παταει κανεις.
Υπαρχει κριτικο πνευμα , ερευνα για καινουργιες ανακαλυψεις.
Σκοπος μου ειναι να υπαρξει εκτος απο την προβολη καποιων αποψεων και συντονισμος των ανθρωπων που εχουν τις ιδιες αποψεις.

2 comments:

SHELTONSFAMILY said...

πολύ ενδιαφέρων. Συμπαθώ τον τρόπο οι εργασίες μυαλού σας. Απολαμβάνω αυτό. Παρακαλώ συνεχιστείτε, θα ανυπομονήσω να διαβάσω περισσότερων. Με συγχωρήστε αλλά η εντολή γλώσσας σας μου δεν είναι εκείνο το αγαθό. Έτσι δακτυλογράφησα και τις δύο γλώσσες

very interesting. I like the way your mind works. I enjoy reading this. Please continue, I will look forward to reading more. Forgive me but my command of your language is not that good. So I typed both languages

xytos said...

ο συν-τονισμός μάλιστα.μέγα θέμα.